סגולות הרימון

לרימון שימושים רבים: חומרי רפואה, משקאות, בישול ואפילו קוסמטיקה.

 

הרימון הוא אחד משבעת המינים שהתברכה בו ארץ ישראל. פרי הרימון המכיל מאות רבות של גרעינים אדומים ועסיסיים, היה מבוקש עוד בעת העתיקה, וזאת בזכות עמידות הפרי לזמן רב (מספר חודשים), וכן לסגולות הרפואיות שיחסו לו.

בשנים האחרונות גדל הביקוש לפרי הרימון ועל מוצריו, וזאת עקב מחקרים שביססו את ערכו הרפואי.

מחקרים רפואיים מצאו שבמיץ הרימון נמצא ריכוז גבוהה של חומר נוגד חמצון, עשוי למנוע או לעכב התפתחות תאים סרטניים בכמה סוגי מחלות. נמצא שריכוז חומרי נוגדי החמצון ברימון אפילו גבוהה מיין אדום.

 

מחקרים מראים כי צריכה יומיומית של הגרגירים או המיץ תורמת להפחתת רמות הכולסטרול "הרע" בדם ולסייע להפחתת לחץ הדם ואף להגן מפני נתקפי לב.

סגולות הרימון