top of page

חצילים ממולאים בבשר – קלאסיקה ביתית עם נשמה של יקב גרנדה🍆 

יש מנות שמרגישות כמו חיבוק של בית. החצילים הממולאים האלה הם בדיוק כאלה — ניחוח עדין של טיגון, בשר רך וסבלנות שמתבשלת על אש נמוכה. זהו מתכון של פעם, שממשיך לעבור מדור לדור, ועכשיו מקבל טוויסט עדין של יוקרה ויין טוב.עם איזה יין זה הולך: היין היבש של יקב גרנדה הוא השידוך המושלם למנה הזו – טעמי הרימון העמוקים מאזנים את עושר הבשר ויוצרים חוויה מלאה ומורכבת, כמו ערב נינוח ביקב.

מצרכים

- 3 חצילים בינוניים

- 500 גרם בשר בקר טחון

- מלח ופלפל שחור לטעם

- מעט פירורי לחם או פרוסת לחם רטובה

- רבע כוס מי סודה (לא חובה)

- כף וחצי סוכר

- שמן לטיגון

אופן ההכנה

פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, חוצים כל פרוסה לשניים ומטגנים משני הצדדים עד לריכוך.

מערבבים את הבשר עם התבלינים והפירורים.

מניחים מעט מהמילוי בקצה כל רצועת חציל, מגלגלים ומהדקים.

מסדרים בסיר צפוף, מפזרים מעל מלח, פלפל וסוכר.

מוסיפים מים עד לגובה החצילים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים כמעט נספגים.

מגישים חם – החצילים רכים, הבשר נימוח, וכל ביס מרגיש כמו רגע קטן של אהבה.



תגובות


bottom of page