top of page

פלפלונים ממולאים בעוף ועשבי תיבול קלילים, ריחניים ומלאי צבע 🌶️

המתכון הזה הוא חגיגה לעיניים ולטעם – פלפלונים קטנים שמתמלאים בעוף טחון, עשבי תיבול ותבלינים חמים. התוצאה – מנה עדינה אך עשירה, שמתאימה גם לשולחן חג וגם לארוחת שישי משפחתית.עם איזה יין זה הולך: היין החצי יבש של יקב גרנדה מדגיש את הרעננות של הפלפלונים ומוסיף להם נגיעה של מתיקות טבעית. כל לגימה מאירה את טעמי העוף והכוסברה – שילוב שמחבר בין בית ליוקרה.

מצרכים

- 3 חבילות פלפלונים קטנים

- 500 גרם בשר עוף טחון

- כוסברה ופטרוזיליה קצוצות

- בצל מגורד

- פלפל שחור, כורכום, פפריקה, מלח

- כף וחצי סוכר

- שמן לטיגון

- 2 כוסות מים

אופן ההכנה

מסירים את ראש הפלפלונים ומוציאים את הגרעינים.

מערבבים את כל מרכיבי המילוי וממלאים את הפלפלונים.

בסיר רחב מטגנים מעט בשר טחון, מוסיפים מים, כורכום, מלח ופלפל.

כשהרוטב רותח, מסדרים את הפלפלונים, מפזרים מעל כף סוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים נספגים.

מגישים חם – הצבעים, הניחוחות והטעם יוצרים הרמוניה מושלמת של בריאות וטבע.

תגובות


bottom of page